Deel dit artikel:
Voorgestelde artikelen:

Intrinsieke motivatie op de werkvloer is ver te zoeken

BG magazine heeft een aantal auteurs uitgenodigd om vanuit hun eigen expertise te schrijven over ‘Waarden in Werk’. Sandra Bouckaert belicht het thema vanuit Deep Democracy.

Als jouw medewerkers tijdens een verjaardagsfeestje enthousiast vertellen over hun werk, heb je het als werkgever natuurlijk goed gedaan en betere PR kun je waarschijnlijk niet krijgen. Helaas komt dit niet erg vaak voor. Sterker nog: er zijn maar weinig mensen die vol enthousiasme vertellen over hun werk. Veel vaker klaagt men over het werk en in het meest gunstige geval heeft men het helemaal niet over werk.

Toch wordt er veel gepubliceerd over intrinsieke motivatie op het werk. En de reden hiervoor is juist omdat het zo zeldzaam is en het ons daarom bezighoudt. Iedereen wil namelijk meer werkgeluk ervaren, als dat binnen handbereik is.

In dit artikel kom ik met cijfers en vertel ik wat mensen nodig hebben om zingeving en plezier te ervaren in hun werk. Tot slot geef ik een gespreksmodel mee vanuit de methode Deep Democracy, waarmee je mensen weer in contact kunt brengen met hun intrinsieke motivatie.

Lees hier het volledige artikel.

 

Sandra Bouckaert is executive coach, procesbegeleider en trainer en heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van (team)-coach-trajecten en het geven van trainingen in de overheidssector, de zorg en het onderwijs. Sinds 2011 werkt zij zelfstandig voor haar eigen bedrijf onder de naam Sandra Bouckaert Deep Democracy Mediation & Coaching.

Zij richt zich op samenwerkings- en communicatievraagstukken en heeft zich gespecialiseerd in leiderschapstrajecten voor leiders die (zelfstandige) teams aansturen. In deze trajecten krijgen leidinggevenden het gedachtegoed en de tools van Deep Democracy aangereikt voor het aansturen van hun teams.

Sandra is Deep Democracy facilitator/ instructor, Let’s Talk facilitator / instructor en Psychodramaturg. Andere methodieken waar zij mee werkt: GROW, afkomstig uit de sportcoaching en de Oplossingsgerichte methode, die verwant is aan Appreciative Inquiry.

Thema’s waarover zij schrijft zijn: leiderschap, teamontwikkeling, team-coaching, conflict, groepsdynamica, communicatie en samenwerking.

Brochure ontvangen

We sturen de brochure direct op naar het ingevulde e-mailadres.

Abonneren op de Let’s Connect E-zine

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws en artikelen van Let’s Connect in je mailbox.

Download ons nieuwste eBook!
e-BOOK

Webinar bekijken

Doe de online proefdialoog

Je krijgt van ons per e-mail toegang tot de online proefdialoog.

Demo aanvraag

Als je wil weten hoe een ‘Let’s Connect online dialoog’ werkt, vraag dan een demo aan.

Een vrijblijvende korte video- call op een tijdstip dat jou past, eventueel samen met één van je  collega’s. In een half uurtje begrijp je wat Let’s Connect voor jouw organisatie kan betekenen.