Silke Rozendaal
Deel dit artikel:
Voorgestelde artikelen:
Silke Rozendaal

De volgende stap in het onderzoek naar eigenaarschap

Met veel enthousiasme zetten Silke Rozendaal en ik de volgende stap in het het onderzoek middels Let’s Connect: we starten in oktober met een onderzoek naar eigenaarschap bij een gemeente in België.

‘Wat is eigenaarschap?’ ‘Hoe werkt het?’ ‘Hoe kan ik het in de praktijk brengen?’ Op deze en andere vragen gaan wij in tijdens dit onderzoek. In de praktijk wordt eigenaarschap gezien als het nemen van verantwoordelijkheid en initiatief bij medewerkers. Maar eigenaarschap blijkt voor leidinggevenden net zo belangrijk te zijn.

Als leidinggevenden zelf over de kennis en vaardigheden beschikken met betrekking tot eigenaarschap zijn zij beter in staat om het onderwerp over te brengen op hun collega’s en medewerkers. Daarom is er een training ontwikkeld die leidinggevenden kennis laat maken met het onderwerp en hun de vaardigheden biedt om met eigenaarschap in de praktijk aan de slag te gaan. Let’s Connect zetten we in om voorafgaand aan de training in dialoog de leervragen te inventariseren en na de training om deze te evalueren.